onsdag den 8. august 2007

Sundhedssystemet i Region Syd.

Kvalitet frem for Nærhed? Ovennævnte er overskriften fra Regionen til borgerne, det vil sige at politikerne ved at deres beslutninger er upopulære, men muligvis nødvendige i forhold til kvalificerede medarbejdere samt økonomisk styring selv om VKO har tilført øget økonomi til netop sundhedssektoren. At befolkningsunderlaget for akutmodtagelser skal ligge mellem 200-400.000 borgere, sender et tydelig signal om at vi snakker nedskæringer og sammenlægninger for at få den fremtidige plan til at gå op i en højere enhed, så hvorfor ikke bare melde klart ud?

Sygehus model A-H, modeller om fremtidens sygehuse, akutmodtagelser og som noget spændende ”par” sygehuse. For ikke at bruge lige så mange fremmedord som Region Syddanmark, er par sygehuse, et sygehus som køre parallelt med det nærmeste ”store” sygehus med skadestue. Men alt ære og respekt for sygehusudvalget og dennes arbejde. Idet viste modeller også viser en god arbejdsindsats samt en velfunderet strukturændring i Syddanmark på sigt. Men ærligt, så mangler vi som borgere også jeres udspil og jeres anbefaling som vejledning, så vi som borgere kan bedømme dette sammen med de andre forslag. Dernæst står der jo i rapporten at det kun er forsvarligt at vælge modellerne med 4 akutsygehuse, så realt er vi tilbage med 4 forslag nemlig model A-D. Og tager vi udgangspunkt i at Horsens får et akutsygehus i Region midt, er det fuldstændig tosset at placere et tilsvarende i Vejle. Dette lader os tilbage med model C-D, hvor regionens politikere og embedsmænd hele tiden har peget på Åbenrå som det oplagte sted for akut modtagelser fra Sønderjylland. Men det jeg savner her er hvorfor regionens politikere ikke melder rent ud? For melder i rigtigt ud som jeg bedømmer værket, vil samarbejdet og det i kalder par sygehuse mellem Kolding og Vejle samt Åbenrå og Sønderborg jo kunne blive en gevinst for alle parter samt sikre kvalificerede medarbejder begge steder men med prioriteringsrækkefølge på sengepladser.

Afstande, Læge biler, Helikoptertjenesten og vores tilkørselsforhold. Hvis jeg skal bedømme de ovennævnte modeller og vælge en, svare det til at 77 % af befolkningsunderlaget kan komme på skadestue inden for 30 min. og 87 % inden for 40 min. (Kvalitet frem for nærhed?) Derfor er det en skam at regionens embedsmænd ikke har ulejliget sig mere med at beskrive fremtidens struktur på læge biler, bl.a. samarbejde med militærets læger? Fremtidens helikoptertjenester? Skal vores helikoptere stadigvæk bo i Tyskland? Skal vi have et bedre samarbejde med Flensborg? Men det der gør mest ondt på min blindtarm er at politikeren og embedsmænd ikke har analyseret og set den overordnede fare i vores infrastruktur når vi snakke alm. Transport og vej-net. Vi er ikke blevet færdige med vejnettet fra Odense til Svendborg, vi bør derudover føre en linje fra Nyborg til Als med en bro der forbinder Fyn og Jylland til gavn for sygehusstrukturen og ikke kun vores kommende turister samt godstransport. Vi skal have bedre muligheder for hurtig transport mellem Vestdanmark fra Tønder op mod Esbjerg. Men vores infrastruktur er end ikke nævnt i fremtidens sygehus struktur i Region Syddanmark? Har politikerne og embedsmænd ikke tænkt denne tanke? Hvor er økonomien i transport tider og omkostninger på transporten mellem de enkelte specialer så vi alle kan se hvilken fordele i vil give os til fremtidens sygehus i Region Syd. Hvis vi skal op i verdensklassen igen, må vi dels vide mere, men også vide hvad i mener, er Verdensklasse så vi alle kan se en fremtid i vores investeringer og dernæst bakke jer 110 % op..


Med venlig hilsen

Søren E. Christensen
Folketingskandidat i region Syd og Sønderjylland for Dansk Folkeparti
Dalgårdsvej 71
6600 Vejen

Kommentar eller spørgsmål er meget velkommen på 75363616 / sec@postkasse.com
www.df-kandidat.dk

PS/ Hvorfor husstandsomdeler Region syd ikke fremtidens plan for sundhedssystemet i region og evt. tager en afstemning om modellerne i forbindelse med det kommende folketingsvalg? Det er demokrati samt befolkningsopbakning!

Ingen kommentarer: